- -

Aglianico. Barolo van het Zuiden.

Barolo van het Zuiden

De naam van de druif 'Aglianico' komt van het Spaanse 'ilano', wat vlakte betekent. De Spanjaarden hielden in de 16de eeuw Zuid-Italië bezet en lieten een mooie erfenis na. Anderen beweren dan weer dat de naam komt van het Griekse 'ellenico'. Leuke anecdotes voor een heerlijke druivensoort.

Soms wordt de Aglianico Barolo van het Zuiden genoemd.  De vruchten groeien snel maar rijpen traag.  De trosjes en bladeren zijn klein.  De druifjes met dikke schil leveren donkere wijnen.  Tannines en zuurtegraad zijn hoog, wat zorgt voor een lange bewaartijd.  Andere aroma's die je kan ontwaren zijn chocola, pruimen en vulkanisch materiaal.

Re Manfredi Aglianico del Vulture

We laten u graag kennismaken met deze heerlijke wijn uit Basilicata. Het wijnhuis Re Manfredi plant haar ranken tegen de steile hellingen van een uitgedoofde vulkaan.

De wijnranken zijn 30 jaar oud en de kleine druifjes worden vrij laat geoogst midden oktober.  Bij de vinificatie wordt de most dagelijks overgepompt gedurende 15 tot 20 dagen.  Dit geeft een mooie robijnrode kleur met aroma's donkerrood fruit.  12 maanden opvoeding op Franse barrique zorgt voor eik- en vanilletoetsen.  

Ideaal te combineren bij geroosterd vlees met pasta of zelfs een kaasschoteltje.  We laten het u graag zelf ontdekken.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x