- -

De zwarte druif van Avola

Sicilië is een enorm productiegebied voor wijnen.  Het warme klimaat met veel zon en weinig regen gecombineerd met de bijzondere bodem zorgt voor een ideale combinatie.  Naar schatting 7 miljoen hectoliter wijn ziet er jaarlijks het levenslicht.

Nero d'Avola is de populairste blauwe druivensoort van het eiland en komt er dan ook in grote getallen voor.  De oorsprong van deze 'zwarte druif' komt van het plaatsje Avola aan de zuidelijke Oostkust van Sicilië.  Waar de druif vroeger vooral gebruikt werd om te versnijden, wordt de wijn vandaag door de moderne vinificatietechnieken vaak als monocépage geproduceerd.  

Karakteristieken

Nero d'Avola kan meer en meer op belangstelling rekenen want ze geeft krachtige, rijpe en fruitige wijnen.  Het donkere rode fruit wordt gedragen door kruidenaroma's en de zachte tannines geven de wijnen een mooi verouderingspotentieel.  Houtlagering geeft nog een extra cachet.  

Oogst

De druiven worden gezien de warmte overdag meestal 's nachts geplukt en in gekoelde tanks opgeslagen.  Anders zou de wijn te zwaar worden en gaan de fruitige aroma's verloren.

Superwijnen

Er is een zeer grote diversiteit in wijnen op de markt.  Gemakkelijke fruitige jonge drinkwijnen, leuke roséwijnen maar ook volle complexe wijnen.

Culinair

De meeste Nero d'Avola wijnen zijn goed te combineren met deegwaren of risotto op basis van tomatensaus.  Wit vlees, gegrild of geroosterd vlees kunnen ook.  Goed voor je barbecue of bij pasta.  

Nero d'Avola bij BereVini.com

Wij hebben een ruime keuze aan wijnen geproduceerd met deze druif.  Hieronder een kleine selectie:

1) Sogno del Sud Nero d'Avola BIO voor 6,50 €

2) Firriato Feudo Bordonaro Branciforti ROSATO voor 7 € (rosé wijn)

3) Firriato Feudi Bordonaro Branciforti Nero d'Avola voor 7,55 €

4) Feudo Arancio Stemmari Nero d'Avola voor 7,55 €

5) NERD Nero d'Avola voor 8,35 €

6) Chiaramonte Nero d'Avola voor 10,95 €

7) Nira Nero d'Avola voor 12,15 €

8) Firriato Santagostino Rosso Nero d'Avola Syrah voor 15,75 € (blended met Syrah)

9) Harmonium Nero d'Avola 2012 voor 26,90 € (topwijn)

Daarnaast vind je nog meer dan 300 andere wijnen in ons assortiment.  Contacteer ons als je vragen hebt en vul nu je winkelmandje.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x