De zwarte druif van Avola

Sicilië is een enorm productiegebied voor wijnen.  Het warme klimaat met veel zon en weinig regen gecombineerd met de bijzondere bodem zorgt voor een ideale combinatie.  Naar schatting 7 miljoen hectoliter wijn ziet er jaarlijks het levenslicht.

Nero d'Avola is de populairste blauwe druivensoort van het eiland en komt er dan ook in grote getallen voor.  De oorsprong van deze 'zwarte druif' komt van het plaatsje Avola aan de zuidelijke Oostkust van Sicilië.  Waar de druif vroeger vooral gebruikt werd om te versnijden, wordt de wijn vandaag door de moderne vinificatietechnieken vaak als monocépage geproduceerd.  

Karakteristieken

Nero d'Avola kan meer en meer op belangstelling rekenen want ze geeft krachtige, rijpe en fruitige wijnen.  Het donkere rode fruit wordt gedragen door kruidenaroma's en de zachte tannines geven de wijnen een mooi verouderingspotentieel.  Houtlagering geeft nog een extra cachet.  

Oogst

De druiven worden gezien de warmte overdag meestal 's nachts geplukt en in gekoelde tanks opgeslagen.  Anders zou de wijn te zwaar worden en gaan de fruitige aroma's verloren.

Superwijnen

Er is een zeer grote diversiteit in wijnen op de markt.  Gemakkelijke fruitige jonge drinkwijnen, leuke roséwijnen maar ook volle complexe wijnen.

Culinair

De meeste Nero d'Avola wijnen zijn goed te combineren met deegwaren of risotto op basis van tomatensaus.  Wit vlees, gegrild of geroosterd vlees kunnen ook.  Goed voor je barbecue of bij pasta.  

Nero d'Avola bij BereVini.com

Wij hebben een ruime keuze aan wijnen geproduceerd met deze druif.  Hieronder een kleine selectie:

1) Sogno del Sud Nero d'Avola BIO voor 6,50 €

2) Firriato Feudo Bordonaro Branciforti ROSATO voor 7 € (rosé wijn)

3) Firriato Feudi Bordonaro Branciforti Nero d'Avola voor 7,55 €

4) Feudo Arancio Stemmari Nero d'Avola voor 7,55 €

5) NERD Nero d'Avola voor 8,35 €

6) Chiaramonte Nero d'Avola voor 10,95 €

7) Nira Nero d'Avola voor 12,15 €

8) Firriato Santagostino Rosso Nero d'Avola Syrah voor 15,75 € (blended met Syrah)

9) Harmonium Nero d'Avola 2012 voor 26,90 € (topwijn)

Daarnaast vind je nog meer dan 300 andere wijnen in ons assortiment.  Contacteer ons als je vragen hebt en vul nu je winkelmandje.

De zwarte druif van Avola

Aperitiefidee met onze zwarte ster

In deze blog een leuk idee voor een geweldig aperitiefhapje, gecombineerd met een superlekkere Nero di Troia van Giancarlo Ceci. Cincin !

La Storia del Franciacorta

Berlucchi Guido & co staan aan de wieg van het grote verhaal rond Franciacorta. Ik sta graag even stil bij dit feit omdat we de beste exemplaren nu ook bij BereVini.com in het assortiment opnemen.

Het best bewaarde geheim van Toscane

Kent u the poor man's Brunello ? Morellino di Scansano is een heerlijkheid uit Toscane gemaakt met Sangiovese in al z'n puurheid. DOCG kwaliteit voor een scherpe prijs. Lees er alles over in deze blog.

Drink Pink - Rosato uit La Bella Italia

De zomer is in aantocht. Tijd om stil te staan bij een aantal heerlijke rosé wijnen uit Italië. Hoe worden ze gemaakt ? Wat een diversiteit in smaken en druiven.

Il Mammismo - Festa della Mamma

Moederdag in Italia is altijd speciaal. BereVini.com staat graag even stil bij de beste moeders ter wereld.

De sfeer van Tormaresca in Puglia

Deze leuke video neemt je mee in de sfeer van Puglia Bocca di Lupo en Masseria Maime. Geniet en beleef aangename beelden uit een regio die mede dankzij Antinori opnieuw hoge toppen scheert. BereVini.com was erbij.

BereVini.com "Verified by SafeShops.be"

Hoera! Vanaf 1 maart 2018 mag BereVini.com het kwaliteitslabel "Verified by SafeShops.be" en het "Emota Trustmark" met fierheid dragen. Een bevestiging dat we een betrouwbare webshop zijn waar de klant centraal staat.

Een maand met mate(n)

In februari zet BereVini.com een aantal alcoholvrije alternatieven in de kijker.

Leuke ideetjes voor een origineel kerstgeschenk

BereVini.com heeft heel wat leuke ideetjes voor kerst. Kom maar eens kijken in onze webshop.

De prijs van bubbels - een pleidooi voor duurzaamheid

BereVini.com pleit voor (h)eerlijke handel. Heeft u al eens stilgestaan bij de prijs van bubbels. Wat met die fles schuimwijn van 5 euro uit de supermarkt ? We delen graag onze mening in deze blog.

24 november 2017

Pasta met pompoen en Rucola

BereVini.com blog. Een heerlijk recept op basis van pompoen genieten wij graag met een Roero Arneis. Smakelijk !

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x