Het best bewaarde geheim van Toscane

In 1999 breidde Compagnia del Vino zijn aanwezigheid in Toscane uit met de aankoop van een landgoed van ongeveer 20 hectare in een van de zones met een lange wijntraditie: de Maremma. Voor wie Compagnia del Vino niet kent, het wijnbedrijf is in handen van de families Notari en Marchesi Antinori.

Het landgoed, gelegen in de gemeente Magliano in Toscana, kreeg de naam Grillesino.  Te danken aan de rivier  Grillese die in de buurt van het landgoed stroomt.  Het huis is gericht op de productie van Morellino di Scansano, de enige Toscaanse DOCG (naast de Brunello di Montalcino) van Sangiovese in al z'n puurheid.  De Morinello wordt soms wel eens the poor man's Brunello di Montalcino genoemd.  
Wat kan u dan verwachten ? Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.

Battiferro
De Battiferro wordt gemaakt van 90% Sangiovese geblend met 10% Cabernet Sauvignon.

Morinello
De Sangiovese van de Battiferro wijngaard wordt ook wel 'Morellino' genoemd. Locaal noemt men de druif ook wel 'kussende kozijn' of 'kissing cousin'.  De naam Morellino zou komen van de paarden van Marmano omdat deze dezelfde kleur zouden hebben als de druiven.  Het lange en zeer warme klimaat rond Scansano zorgt ervoor dat de druiven volledig uitrijpen met hoge suikergehaltes als resultaat.  
Hier wordt een wijn mee gemaakt die rijk is aan fruit en mooi van structuur. Eén van de best bewaarde geheimen van Toscane !

The making of ...
De druiven worden met de hand geplukt in de tweede helft van september.  Na zachte persing gaan de druiven in inox vaten voor de vinificatie.  Maceratie duurt 15 dagen waarbij er vele keren wordt overgepompt om zachte en complexe tannines te bekomen.  De wijn blijft 6 maanden in stalen vaten en wordt vervolgens zacht gefilterd om de frisheid en fruitigheid te behouden bij botteling.  

Smaaknotities
Zachte kersen van de Sangiovese.  Expressieve en aantrekkelijke neus met zwarte kersen en aroma's van pruimen en zwart fruit.  Duidelijke vegetale elementen zoals groene peper en wat aardse tinten.  De tannines zijn in het begin zeer zacht en worden vervolgens iets steviger om uit te monden in een lange finale met aangename zuren en een 'final punch of black fruit'

Culinair kan je de Battiferro genieten bij eenvoudige gerechten zoals een sandwich, hamburger, steak en paddestoelen of pasta met ragout.  Probeer het ook eens met geitenkaas !

Meer items Het best bewaarde geheim van Toscane

Lacryma Christi, de tranen van de Vesuvius

Terredora produceert met de Coda di Volpe druiven tegen de hellingen van de Vesuvius heerlijke witte kwaliteitswijnen. We nemen u graag mee.

Coribante - u proeft de Pugliaanse zon

Ontdek onze heerlijke Malvasia Nero geblend met Syrah uit het uiterste zuiden van Italië.

Prosecco. The Making of ...

Prosecco is een hemels drankje. We leggen je graag uit hoe dit engeltjesvocht gemaakt wordt.

Aglianico. Barolo van het Zuiden.

Naast Sangiovese en Nebbiolo wordt Aglianico vaak genoemd binnen de top drie van Italiaanse toppers. We laten u graag meegenieten.

Wijn met passie - Rosapasso

De heerlijke Rosé van Biscardo jaargang 2017 was in een mum van tijd uitverkocht. 2018 werd aangekondigd als een topjaar voor deze heerlijke rosé. Bereid je maar al voor op een geweldige warme lente en zomer en haal ze in huis.

Aperitiefidee met onze zwarte ster

In deze blog een leuk idee voor een geweldig aperitiefhapje, gecombineerd met een superlekkere Nero di Troia van Giancarlo Ceci. Cincin !

La Storia del Franciacorta

Berlucchi Guido & co staan aan de wieg van het grote verhaal rond Franciacorta. Ik sta graag even stil bij dit feit omdat we de beste exemplaren nu ook bij BereVini.com in het assortiment opnemen.

Drink Pink - Rosato uit La Bella Italia

De zomer is in aantocht. Tijd om stil te staan bij een aantal heerlijke rosé wijnen uit Italië. Hoe worden ze gemaakt ? Wat een diversiteit in smaken en druiven.

Il Mammismo - Festa della Mamma

Moederdag in Italia is altijd speciaal. BereVini.com staat graag even stil bij de beste moeders ter wereld.

De zwarte druif van Avola

Sicilië is een enorm productiegebied voor heerlijke wijnen. De Nero d'Avola is ongetwijfeld de belangrijkste druivensoort. We staan graag even stil bij de variëteit die de druif biedt.

De sfeer van Tormaresca in Puglia

Deze leuke video neemt je mee in de sfeer van Puglia Bocca di Lupo en Masseria Maime. Geniet en beleef aangename beelden uit een regio die mede dankzij Antinori opnieuw hoge toppen scheert. BereVini.com was erbij.

BereVini.com "Verified by SafeShops.be"

Hoera! Vanaf 1 maart 2018 mag BereVini.com het kwaliteitslabel "Verified by SafeShops.be" en het "Emota Trustmark" met fierheid dragen. Een bevestiging dat we een betrouwbare webshop zijn waar de klant centraal staat.

De prijs van bubbels - een pleidooi voor duurzaamheid

BereVini.com pleit voor (h)eerlijke handel. Heeft u al eens stilgestaan bij de prijs van bubbels. Wat met die fles schuimwijn van 5 euro uit de supermarkt ? We delen graag onze mening in deze blog.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x