Il Mammismo - Festa della Mamma

Het feest van alle moeders, 13 mei 2018   

De Romeinen vereerden de godin van de vruchtbaarheid en tegelijkertijd vierden ze het feest van de lente op de tweede zondag van mei.


Il mammismo

In la bella Italia krijgen de mama’s een heel speciale plaats.  Naast geweldig eten, mooi weer, kunst en 'latin lovers' is er een ander begrip waar de Italianen trots op zijn: il mammismo.
Italiaanse mannen blijven graag lang onder moeders vleugels.  Meestal verlaten ze pas het nest van zodra ze trouwen.  En dus de volgende vrouw voor ze kan zorgen.  In alle eerbied, respect en liefde uiteraard.  


Mammoni

Pavarotti en vele anderen zingen alle mama's toe.
'Mama, son tanto felice perché ritorno da te ...' ofte 'Mama ik ben zo gelukkig want ik komt naar je terug'. Youtube staat er vol van :-)


Un regalo

We hebben bij BereVini.com heel wat leuke geschenkideetjes voor moederdag.  
Wat dacht je van de leuke Rosapasso, een roséwijn in een toffe fles gemaakt via zachte persing van de Pinot Noir met een delicaat en fruitig aroma.

Voor de chocoladeliefhebbers hebben we de wereldberoemde Venchi Nougatine pralines of Assorted Creme Gift Bag.  Tof om te geven, leuk om te krijgen.

De BereVini.com Gift Card, een voltreffer.


Bezoek onze webshop en aarzel niet ons te bellen.  We vinden altijd een last minute oplossing, ook buiten de werkuren.  0488/70.11.82
 

Il Mammismo - Festa della Mamma

Aperitiefidee met onze zwarte ster

In deze blog een leuk idee voor een geweldig aperitiefhapje, gecombineerd met een superlekkere Nero di Troia van Giancarlo Ceci. Cincin !

La Storia del Franciacorta

Berlucchi Guido & co staan aan de wieg van het grote verhaal rond Franciacorta. Ik sta graag even stil bij dit feit omdat we de beste exemplaren nu ook bij BereVini.com in het assortiment opnemen.

Het best bewaarde geheim van Toscane

Kent u the poor man's Brunello ? Morellino di Scansano is een heerlijkheid uit Toscane gemaakt met Sangiovese in al z'n puurheid. DOCG kwaliteit voor een scherpe prijs. Lees er alles over in deze blog.

Drink Pink - Rosato uit La Bella Italia

De zomer is in aantocht. Tijd om stil te staan bij een aantal heerlijke rosé wijnen uit Italië. Hoe worden ze gemaakt ? Wat een diversiteit in smaken en druiven.

De zwarte druif van Avola

Sicilië is een enorm productiegebied voor heerlijke wijnen. De Nero d'Avola is ongetwijfeld de belangrijkste druivensoort. We staan graag even stil bij de variëteit die de druif biedt.

De sfeer van Tormaresca in Puglia

Deze leuke video neemt je mee in de sfeer van Puglia Bocca di Lupo en Masseria Maime. Geniet en beleef aangename beelden uit een regio die mede dankzij Antinori opnieuw hoge toppen scheert. BereVini.com was erbij.

BereVini.com "Verified by SafeShops.be"

Hoera! Vanaf 1 maart 2018 mag BereVini.com het kwaliteitslabel "Verified by SafeShops.be" en het "Emota Trustmark" met fierheid dragen. Een bevestiging dat we een betrouwbare webshop zijn waar de klant centraal staat.

Een maand met mate(n)

In februari zet BereVini.com een aantal alcoholvrije alternatieven in de kijker.

Leuke ideetjes voor een origineel kerstgeschenk

BereVini.com heeft heel wat leuke ideetjes voor kerst. Kom maar eens kijken in onze webshop.

De prijs van bubbels - een pleidooi voor duurzaamheid

BereVini.com pleit voor (h)eerlijke handel. Heeft u al eens stilgestaan bij de prijs van bubbels. Wat met die fles schuimwijn van 5 euro uit de supermarkt ? We delen graag onze mening in deze blog.

24 november 2017

Pasta met pompoen en Rucola

BereVini.com blog. Een heerlijk recept op basis van pompoen genieten wij graag met een Roero Arneis. Smakelijk !

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x