- -

Prosecco. The Making of ...

Staycation met bubbels ...

We hebben al kunnen genieten van een heerlijke lente.  En de zomer belooft een staycation te worden.  Tijd om het gezellig te maken in je eigen thuis, op je terras, in de tuin.  Alleen of in je bubbel met wat familieleden of vrienden.  

BereVini.com wil je mee laten genieten van heerlijke Italiaanse bubbels. Italianen kennen er wat van. Franciacorta of Prosecco ? Altijd beter dan een klassieke Spaanse of Franse schuimwijn, maar dat had u van ons verwacht.

Als een engeltje op je tong ...

Prosecco wordt geproduceerd volgens de Charmat methode.
Alles start met het plukken van de heerlijke Glera druiven.  Van deze druiven wordt in de eerste fermentatie door toevoeging van gist een natuurlijk proces opgestart waarin alcohol ontstaat met als resultaat een mooie basiswijn.
Deze wijn ondergaat vervolgens een tweede fermentatie.  Die is nodig om de bubbels van de wijn te doen ontstaan.  In een grote tank wordt de wijn aangevuld met suiker en gist.  De gist interageert met de suiker en er komt CO2 vrij.  Waar bij de eerste fermentatie (gewone stille wijn) de CO2 vrij wordt gelaten, wordt bij de tweede fermentatie deze in de tank gehouden en ontstaan er bubbels.  Vervolgens wordt dit hemelse vocht op fles getrokken en stevig gekurkt om de bubbel niet te laten ontsnappen.

De suiker die overblijft, bepaalt of je te maken hebt met een Brut, Extra Dry of Dry.  Wij houden persoonlijk het meest van de Extra Dry met een restsuikergehalte tussen 12 en 17 gram per liter.

Mooie keuze bij BereVini.com ....

Een goede schuimwijn vind je niet voor een prikje. Sommigen herinneren zich allicht onze eerdere blog over de prijs van bubbels. Als je het ganse proces telt van kwalitatieve druiventeelt, productie, vinificatie, etikettering, fles, accijnzen (2 euro per liter !) en transport, begrijpt u dat nooit een parelende wijn van goede kwaliteit vindt onder de 10 euro. In ons assortiment vindt u een mooie keuze met richtprijzen van 12,5 euro tot 15 euro. We staan garant voor goede kwaliteit aan een eerlijke prijs.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x