- -

Albino Armani Nera dei Baisi 2014

Bij BereVini.com houden we van bijzondere verhalen.  In deze blog zetten we een ongekende en bijna uitgestorven druif uit Veneto in de kijker van producent Albino Armani.

Dit wijnhuis is genoemd naar de eigenaar Albino Armani.  De man heeft inmiddels 4 wijnhuizen in Veneto, Trentino en Friuli met in totaal 270 ha.  4 miljoen flessen per jaar worden geëxporteerd over de ganse wereld, inclusief de VS.  Hij zou dus rustig in z'n luie zetel kunnen zitten maar dat ligt niet in zijn karakter.  De man blijft gedreven door de wijnbouw en heeft een vaak atypische visie.  Centraal voor Albino Armani staat de visie van jonge mensen, zoals zijn eigen zoon van 25.  Zij zijn immers de consumenten van de toekomst.

Het verhaal van Nera dei Baisi

Een kleine wijngaard aan de ingang van het wijnhuis verwelkomt de bezoeker.  Hier staat een grote variëteit aan locale druivenrassen die met uitsterven bedreigd zijn, waaronder de Nera dei Baisi.

De wijngaard is vrij klein, slechts 0,5 ha in Vallagarina Veronese.  De druiven worden met de hand geplukt in kleine bakjes om de druiven niet te beschadigen.  Enkel de beste druiven worden in de tweede helft van september geoogst.  

The making of ...
De druiven worden ontsteeld, zacht geperst en in vaten gedaan.  Drie keer per dag wordt de hoed ondergedompeld tijdens het fermentatieproces.  Nadien wordt de wijn naar houten vaten geleid waar de malolactische conversie start.  Maturatie gedurende 10 maanden.  Vervolgens nog 6 maanden op fles.

Topwijn
Helder robijnrood en een intens boeket van rijpe aardbeien, braambessen en frambozen.  In de mond is deze wijn zeer fris en zijdezacht, zonder tannines en makkelijk te drinken.  Laag alcoholgehalte en gebalanceerde zuren.  

De Nera dei Baisi is een unieke wijn, te genieten bij elk dagelijks gerecht.

Schenken aan 17 tot 18°C.

Productie beperkt tot slechts 2000 (genummerde) flessen.  Bij BereVini.com te koop !

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x