- -

Gavi di Gavi - 100% Cortese

Gavi del Commune di Gavi


Net voor de zomer was ik aan het lunchen met een goede kennis in één van de betere Italiaanse restaurants in het Brusselse.  Heerlijke vis met aanbevolen begeleidende witte wijn.  Ik was positief verbaasd over de combinatie: Gavi di Gavi van Tenimenti Ca'Bianca.  

Toeval wil dat deze witte heerlijkheid ook bij ons op de kaart staat.  Een leuke bevestiging van de toffe producten die we in huis hebben bij BereVini.com

De regio
Gavi ligt in het oosten van Piemonte en is de bakermat voor de belangrijkste witte wijn uit de regio.  De rode tegenhanger is Barbera.

Tenimenti Ca'Bianca
Dit wijnhuis uit Piemonte heeft een 39 hectaren aan wijngaarden in beheer en produceerde oorspronkelijk alleen voor een aantal restaurants in de regio.  Gelegen in Alice Bel Colle en opgericht in de fifties is het een van de jongste huizen uit de regio.

Cortese
De druiven voor deze witte heerlijkheid worden met de hand geplukt.  80% van de productie ondergaat malolactische conversie, een natuurlijk proces waarbij de strakkere appelzuren worden omgezet in zachte melkzuren.  Dit geeft de wijn een zachtere en volle smaak in de mond.  
Er blijven nog ruim voldoende zuren over die de wijn dragen.  Het restant van de druiven, ongeveer 20%, krijgt op zijn beurt een Franse opvoeding ... op barrique en dit gedurende 6 maanden.  De houtlagering tilt deze Gavi di Gavi een extra trapje hoger.

BereVini.com topper
De Cortese druif is eerder laag aromatisch maar heeft ruim voldoende zuren.  Dit resulteert in verfijnde en delicate wijnen.  Superlekker en democratisch van prijs.  Het kwaliteitsniveau van Gavi di Gavi is alomgekend.  Aan een prijs rond de 10 euro vindt u geen betere keuze.
Gezegend met 1 zwart bekertje van Gambero Rosso én 3 grappoli van Bibenda.

Culinair te genieten bij lichte visgerechten.

Actie tot einde augustus 2018
Bij aankoop van 12 flessen bezorgen we u met veel plezier een extra flesje heerlijke verrassingswijn uit het BereVini.com assortiment.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x