- 17 februari 2018 -

Léonilde uit Piemonte

Piemonte is gekend voor z’n krachtige wijnen zoals Barbera d’Alba, Barbera d’Asti, Barbaresco en Barolo. De meeste met lang bewaarpotentieel.

Toeval bestaat niet

Toen we op zoek gingen naar een unieke druif 'Nascetta', waarover we reeds eerder schreven, ontdekten we het wijnhuis van Alessandro Rivetto.  Naast de unieke 'witte Barolo' konden we proeven van de Barolo en Barbera d'Alba Léonilde.  Stuk voor stuk heel bijzondere en kwalitatief hoogstaande wijnen. Barbera d'Alba Léonilde is een monocépage van 100% Barbera met passie geproduceerd door het team van Alessandro Rivetto.

Een dame met karakter

Léonilde is de grootmoeder van de echtgenote van Alessandro Rivetto. Deze heerlijke wijn werd naar haar vernoemd. Léonilde zag er persoonlijk op toe dat de Barbera wijnranken in haar fantastische wijngaard met de grootste zorg en oog voor kwaliteit en traditie omringd werden. De wijngaard werd aangeplant in 1944.  Een bijzondere Barbera waarbij de druiven tijdens het oogsten geselecteerd worden.  Resultaat is een heerlijke topwijn die menig wijnliefhebber van z’n sloffen blaast. 

Vinificatie

Na het verwijderen van de stengeltjes wordt deze wijn gefermenteerd bij gecontroleerde temperatuur van 30°C in stalen vaten. Maceratie gedurende 25 dagen. Verfijning in Sloveense eiken barrels gedurende 12 maanden en vervolgens nog eens 5 maanden in barriques. Levendig robijnrood van kleur. In de neus intense aroma's van rijp rood fruit. Verder tonen van braambessen en pruimen. Delicate tannines. Deze heerlijkheid geniet u met wit vlees, gebakken in de oven of geroosterd. Met gegrilde groentjes, stoofvlees of kazen.

Een topper, exclusief bij BereVini.com

Na onze vorige proeverij in november 2017 was onze voorraad in een mum van tijd uitverkocht. Wij kregen net een nieuwe levering rechtstreeks uit Piemonte Italië.

Wees er snel bij voor het opnieuw te laat is.  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x