- 8 april 2018 -

Let's Rock'n Wine met BereVini.com

Let's Rock'n Wine met BereVini.com
Vijf gepassioneerde Italiaanse wijngekken startten nog niet zo lang geleden een super innovatief project: Alberto B, Gabriele, Federico, Marco en Alberto Z. 

Deze jonge wijnmakers komen uit alle streken van Italië en veroveren Europa met hun monocépages.  De wijnen die ze produceren zijn gemaakt van één typische Italiaanse druivensoort en worden op de markt gebracht in een toffe verpakking.  De namen spreken boekdelen.

Ik heb de wijnen ontdekt in Düsseldorf medio maart en sprak er met Gabriele, alias The HIPSTER.  BereVini.com werkt graag mee aan de verdere verspreiding van deze heerlijke wijnen in België en Europa.  Niet alleen omdat de flessen er zo leuk uitzien, maar vooral omdat de inhoud ook heerlijk is.
 

The BOSS – Prosecco


The leader of the gang, gemaakt van Glera druiven uit de heuvels van Treviso.  Een extra dry (niet te bruut, niet te zoet) met een fijn bubbeltje.  Te genieten bij “Born in the USA” van Bruce Springsteen of tijdens “The Big Lebowski”.

 

NERD – Nero d’Avola
 


Nerd is het alter ego van de door Sicilië geadopteerde Alberto B. Een wijn van de druif Nero d’Avola geproduceerd aan de kust van Syracuse 50 meter boven de zeespiegel.  Floraal en kruidig met anijs en kaneel. Te genieten bij alles wat op barbecue lijkt en met “Echoes” van Pink Floyd op de achtergrond.  Ideale film voor deze Nerd: “The Matrix”

HIPSTER – Negroamaro

Wie ons kent, weet dat we een voorliefde hebben voor Puglia.  Gabriele, de creatieveling met de baard, liet me proeven van deze Negroamaro geproduceerd ten zuiden van Brindisi.  Complex boeket met rood fruit en kersen, peper en kruiden.  Supercool bij tapas en “Wake up” van Arcade Fire.  En voor het scherm ? “The Royal Tenenbaums”.

HACKER – Sangiovese

Toscane, de meest gekende streek in Italië allicht, bracht Federico ter wereld.  En hij maakt deze sportieve, frisse wijn met een boeket van violet en kleine rode vruchten.  Een Florentijnse steak met gegrilde groentjes, “Jazz” van ECM records en een heerlijke film “In Time”. Wat moet een Hacker meer hebben ?

GENTLEMAN – Pinot Nero

Alto Adige en de Pinot Nero is bij het grote publiek minder gekend maar daarom niet minder geliefd.  Deze Gentlemen is door Marco gemaakt zoals het hoort: trage en precieze vinificatie, delestage, batonage (bel me maar als je wil weten wat dat wil zeggen) en malolactische conversie.  Niets chemisch, puur natuur.  Een unieke persoonlijkheid met een boeket van rood fruit en kersen.  Ik drink deze graag bij Tagliolini met truffels en “A sky full of stars” van Coldplay.  “Paper Town”, the movie, voor relaxing moments.

@ - Sauvignon

Alberto Z is de man van de social media in de club van vijf.  Modern, sociaal, mineraal, een klein bittertje, een boeket van witte bloemen en noties van chili.  We hebben haar graag bij sushi en sashimi. Deze witte uit de heuvels van Veneto hoort graag “I can’t get no satisfaction” van The Rolling Stones.  Haar favoriete film ? “Sideways”.

 

 

Ontdek deze wijnen in onze webshop !

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x