- 17 november 2017 -

Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2014 DOCG

De Marchese Antinori Chianti Classico uit 2014 is een Riserva, een paradepaardje.

Enkel de beste druiven worden geselecteerd, deze van het stuk van het domein gelegen in Mercatale Val di Pesa.

2014 - een topjaar voor Chianti Classico bij Antinori

Deze Chianti Classico is een blend van Sangiovese en Cabernet Sauvignon 2014 was een topjaar met een zachte winter en temperaturen boven het normale jaargemiddelde. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Sangiovese druiven vroeger starten met botten.

Ook de lente was zacht en droog wat positief was voor de bloem- en knotvorming. In de eerste helft van september, net voor de oogst van de druiven was het warm en zonnig. Perfect voor de oogst die plaatsvond einde september/begin oktober.

Vinificatie

Bij de oogst worden de druiventrossen ontdaan van de stengels en worden de druivenbessen zorgvuldig gesorteerd op tafels vooraleer ze voorzichtig worden geperst. De zachte aanpak is nodig om de typische aroma’s te behouden.

De maceratie van de most zorgt voor extractie van smaak, kleur en tannines. Dit proces duurt een ganse week. Nadien blijft het wijn nog een extra 9 dagen in contact met de schil. Dan wordt de schil verwijderd en gaat de wijn in Franse eiken vaten van 60 gallon.

Op het einde van het jaar ondergaat de wijn dan malolactische conversie om de strakke appelzuren om te zetten in zachte melkzuren. Het proces wordt vervolgens verdergezet door opvoeding gedurende 12 maanden op Franse en Hongaarse eiken vaten. Vooraleer op de markt te brengen rust de wijn eerst nog 12 maanden op fles.

Een uitgebreid proces dat tijd vraagt en met als resultaat een wijn van hoge kwaliteit .

Kwaliteit van begin tot einde

De kleur is intens robijn rood. Zeer fruitige en florale neus met toetsen van kruiden, kaneel, pepers en geroosterde eik. Een soepel en zeer gebalanceerd pallet met toastiness.

Volle ronde smaak en verfijnde lange afdronk.

Deze wijn kan je nog rustig 10 jaar bewaren.  

(klik op bovenstaande foto)

Bestel deze heerlijkheid alvast bij BereVini.com voor de feestdagen of voor uw wijnkelder.  Het zijn de laatste flessen van deze jaargang !

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x