- 6 januari 2018 -

Pratello Mille 1 2015

Pratello Mille 1 is een rode wijn uitsluitend gemaakt van de biologisch geteelde Rebo druif.

Pratello is een familiebedrijf ontstaan in 1860 niet ver van het Gardameer in de regio Lombardia.  45 hectaren wijngaarden die reeds sinds 2004 een biologisch certificaat hebben.

Eigenaar Vicenzo Bertola en wijnmaker Emiliano Rossi experimenteren graag met nieuwe technieken en ontwikkelen op deze manier geweldige biowijnen. Pratello maakt met name gebruik van locale druiven zoals Rebo, Manzoni, Gropello en Lugana.

Ook het oog wil wat. Wat vindt u van het etiket van deze Pratello Mille 1 ?DeCinquecento staat voor degelijke kwaliteit en traditie.  In elke doos van 6 flessen zitten trouwens verschillende kleuren 500s, laat u dus verrassen.

De Rebo druiven worden met de hand geplukt. Dit geeft een zachte behandeling van de vruchten en een kwalitatieve voorselectie.

Fermentatie van deze wijn gebeurt in stalen tanks met maceratie op de schil gedurende 20 tot 22 dagen. Vervolgens wordt de wijn verder opgevoed in eiken vaten van 500 liter gedurende 10 tot 12 maanden.

De kleur is robijnrood met violet. Hoge viscositeit.

U ruikt en proeft pruimen en kersen. Mogelijk ontwaart u ook de huid van aubergines. Licht kruidig. Zuur en zoet zijn goed in evenwicht. Fijne en aangename tannines sluiten het geheel.

(klik op de foto)

Culinair geniet u deze wijn gerechten zoals salami, vissoep, rood vlees, pasta met tomatensaus, rood vlees en zelfs lam. Een allrounder dus.  

 

ACTIE WIJN VAN DE WEEK

Deze heerlijkheid staat in de kijker bij BereVini.com van zaterdag 6 januari tot en met zondag 14 januari 2018.  Per bestelling van 6 flessen krijgt u een doosje Venchi Gift Bag met chocoladebonbons extra twv 14,90 euro

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x