- -

Terreno Chianti Classico Riserva

In Toscane vonden we deze Chianti Classico van Terreno.  Bij BereVini.com hebben we zowel de 'gewone' als de Riserva in het assortiment.  We staan graag even stil bij de laatste, gemaakt van  Sangiovese met een 'vleugje' Canaiolo.

Terreno
Het domein Terreno is nog vrij jong en ontstond in 1988 als droom van de familie Ruhne om een eigen wijn te creëren.  De droom die oorspronkelijk ontstond bij deze Chianti Classico is inmiddels uitgebreid tot veel andere prijswinnende wijnen. 

Sangiovese 
Sangiovese is allicht een van de populairste Italiaanse druiven.  Wie kent volgende wijnen niet ?  Chianti, Brunello di Montalcino, Rosso di Montalcino.  Sangiovese betekent letterlijk ‘sanguis lovis of bloed van Jupiter’ en geeft fruitige rode wijnen met hoge zuren en tannines.   De hoge zuren zijn te danken aan de late rijping van de druif.  Sangiovese past zich als een kameleon aan aan het klimaat en de ondergrond waar ze geteeld wordt en is dan ook een dankbare druif die bovendien goed geblend kan worden met andere druiven.
 
Canaiolo
Voor deze Chianti wordt Sangiovese geblend met Canaiolo. Ooit was de Canaiolo populairder dan de Sangiovese.  De Canaiolo zorgt ervoor dat de Sangiovese minder wrang wordt en resulteert in een evenwichtigere wijn.  
De druif is zeer ziekteresistent en zorgt voor een neutraal karakter met fijn bittertje.  

Terreno Chianti Classico Riserva

Houtlagering van 35 maanden waarvan 18 maanden op barriques (nieuwe Franse eik). Donkerrood van kleur. Verfijnde neus met vanille, tabak, leder en chocolade. Kruidige smaak, perfect houtgebruik. Lange afdronk. Verweven tannines en zeer aanwezige zuren.
 
Culinair te genieten bij kruidige gerechten met tomaat.

Bij bestelling vanaf 6 flessen van de Chianti Classico Riserva krijgt u een smakelijke verrassing extra de ganse maand september 2018.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x