- 23 maart 2018 -

Tormaresca, een verhaal van mensen en traditie

Passie, moed en vertrouwen in het grote kwaliteitspotentieel inspireerde de familie Antinori om te investeren in Puglia. Met name het gebied rond Castel del Monte en Salento trok hun aandacht. De filosofie van bij de start van het wijnhuis Tormaresca was om geweldige wijnen te produceren van inheemse of autochtone druiven. Dat ze daarin geslaagd zijn, hebben wij mogen ervaren bij een bezoek aan “de hiel van Italië”.

Bocca di Lupo en Masseria Maime

Tormaresca is het enige huis dat wijngaarden heeft in de twee beste wijnbouwregio’s van Puglia. Bocca di Lupo ligt bij Castel del Monte en Masseria Maime in Salento.

Bocca di Lupo omvat 100 ha kalkgrond en ligt 800 voet boven de zeespiegel nabij de vulkaan Vulture. De overvloedige zon en hitte zorgt voor bijzondere wijnen op basis van Chardonnay, Aglianico, Fiano, Moscato en Cabernet Sauvignon.

Masseria Maime, met een oppervlakte van 250 ha loopt langs de Adriatische kust en biedt een ideaal klimaat voor Negroamaro, Primitivo, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Fiano.

Sinds de komst van Antinori eind jaren ’90 zijn de wijnen volledig tot hun recht kunnen komen. De geweldige wijnranken op perfecte ondergrond leveren nu sinds de toepassing van moderne vinificatie technieken bijzonder hoogstaande wijnen.

Onze selectie voor u geproefd

BereVini.com heeft een bijzondere selectie van Tormaresca’s in het assortiment, we laten u graag kennismaken met 10 bijzondere wijnen in alle prijsklassen van 9,95 tot 45,5 € 

Als u op de namen klikt, opent zich de wijnfiche.

BIANCO

Chardonnay 2016

Roycello Salento 2016

Pietrabianca 2016 bio

ROSSO

Neprica Rosso 2015

Fichimori 2015

Trentangeli Castel del Monte 2015

Torcicoda Salento 2015

Masseria Maime Salento 2012

Bocca di Lupo Castel del Monte 2010

ROSATO

Calafuria Salento 2016

Tip voor op vakantie

Als u Lecce bezoekt op één van uw vakanties in Italië, breng dan zeker een bezoekje aan het restaurant van Tormaresca in de Via Benedetto Cairoli 25.  De bediening is voor verbetering vatbaar maar het eten en de wijnen zijn geweldig.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x