- 14 november 2018 -

Volkanus Spumante - vurig karakter

Deze week was super.  Na lang wachten kwam maandag onze eerste lading Volkanus Spumante naar België.  Deze zomer ontdekt bij de familie Rizzotto in Soave, vandaag te koop in België via BereVini.com .  Een nieuwe topper in ons assortiment.  

Balestri Valda

Guido Rizzotto heeft zijn leven gewijd aan het maken van heerlijke wijn.  Hij is verliefd op zijn land en streeft dag na dag naar excellentie in zijn wijngaard en wijnkelder.  Vandaag is het de nieuwe generatie, dochter Laura en zoon Luca, die het wijnhuis naar ongekende hoogte brengen.  Laura houdt van de natuur en drukt haar stempel via een productie van wijn met respect voor het milieu.

Balestri Valda gebruikt géén chemische stoffen in haar wijngaarden volgens de principes van de organische wijnbouw."Balestri Valda is our story; we are convinced that it is our great passion that transforms the beautiful craft of wine-making into the deep-seeded sense of pride that we each possess."


100% Garganega 
Volkanus Spumante wordt geproduceerd op basis van één druif, de inheemse Garganega, die op de flanken staat van de Monte Campagnola in Soave op een hoogte van 110 tot 170 boven de zeespiegel.  

De kalkbodem en basalt zorgen voor de nodige mineraliteit.  Basalt is een vulkanisch stollingsgesteente dat onstaat door de stolling van lava aan het aardoppervlak.  Dan weet u ineens waar Laura haar inspiratie haalde voor deze "Volkanus".

De kunst van het wijnmaken
Deze spumante wordt zoals een prosecco gemaakt op basis van de methode Cuve Close.  De pareling komt tot stand door tweede vergisting in een inox tank in plaats van op fles.

De neus ontwart een variëteit van aroma's met florale toetsen en wit fruit, licht prikkelend maar toch zacht in de mond. Sluit je ogen en ervaar de mineraliteit van de vurige vulkaan.

Culinair
Je kan deze Spumante genieten als ideaal aperitief bij kleine hapjes en lichte visgerechten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x