- 18 mei 2018 -

Zenato Valpolicella Superiore

Het domein van Zenato kijkt uit over het Garda meer.  75 hectare wijngaarden in San Benedetto di Lugana.  Sergio Zenato startte er in de jaren '60 als jonge knaap vol ambitie en verbondenheid met het land een nieuw hoofdstuk voor het familiebedrijf.  Zijn ambitie was om met nieuwe moderne vinificatietechnieken topwijnen te maken van inheemse Italiaanse druiven.  

Vandaag zetten Sergio's vrouw, Carla, en de kinderen Alberto en Nadia de traditie verder en is Zenato gekend in meer dan 60 landen.  De ziel van Lugana en het hart van Valpolicella veroveren de wereld.

Valpolicella

Valpolicella Superiore wordt gemaakt van 85% Corvina Veronese en 10% Rondinella op een kalkrijke grond met steenfragmenten.  De druiven worden met de hand geplukt gedurende de eerste 10 dagen van oktober.  Na het ontstelen volgt een maceratie van 10 dagen in inoxen vaten.  Op het einde van de fermentatie wordt de schil verwijderd met zachte persing en gaat de wijn in eiken vaten voor 12 maanden opvoeding.

Resultaat is een robijnrode wijn, vlezig en sappig.  Je ontwaart zwarte bessen en kruidigheid.  Minerale toetsen, zachte tannines en een fluwelen afdronk. 

Culinair genieten 

Schenk de Valpolicella Superiore bij 18° en combineer met pastaschotel met licht gekruide sauzen of geroosterd vlees.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x